Forfulgte kristne

Forfulgte kristne

Vi kender det formodentlig alle sammen: Vi læser eller hører om en kristen der er fængslet på ubestemt tid, uden dom, i en eller anden diktaturstat. Eller vi hører om forfulgte kristne, der må mødes i bjergene eller illegalt i eget hjem for nedrullede gardiner og lukkede døre, med fare for at blive opdaget, miste jobbet, sendt i arbejdslejr, eller henrettet. Eller vi hører om forfulgte kristne, der desperat hungrer efter at læse i Guds ord, men en Bibel er uopdrivelig og det er forbundet med livsfare at spørge nogen om de måske kender nogen, der ved hvor og hvordan man fremskaffer en Bibel. 

Forleden hørte vi om en iransk kvinde, der egenhændigt skrev Johannes Evangeliet ned med hånden i en fin lille notesbog. Et kapitel hver aften efter arbejde. Derpå pakkede hun det håndskrevne Evangelium fint ind, med flot sløjfe. Dernæst bad hun Gud om at vise hende, hvor hun skulle lægge denne kostbare gave, og satte den efterfølgende på et dørtrin i den by hun boede, velvidende at Gud ville lede den rette person til dørtrinet og gaven. I sandhed en kærlighedsgave!

Når vi hører sådanne beretninger, kan vi let rammes af en skamfølelse over at være forkælede danskere, der kan gå ind i en boghandel og købe endnu en Bibel, hvis vi da ellers hører til det lille mindretal af befolkningen der overhovedet gider læse i en Bibel!
Vi kan føle os magtesløse, for hvad kan jeg lige gøre hjemme i Danmark, udover at bede en temmelig abstrakt bøn for de stakkels forfulgte kristne? Hvis vi har arbejde, børn og en travl hverdag, med tusind gøremål, hvordan skal jeg så få tid til praktisk at hjælpe dem, der bor tusinder af kilometer væk, og lever et liv i dødens skygge på grund af deres tro på Jesus!?

Der er en løsning! Stødt økonomisk DANSK EUROPAMISSION, der i 1964 blev startet af Hans Kristian Neerskov. Fra starten har organisationen set det som sin opgave at bringe Biblen ud på lokalsproget til forfulgte kristne. Dengang var det primært bag Jerntæppet, at bibler blev smuglet ind, nu efter murens fald, er det først og fremmest til diktaturstater ikke mindst de islamiske lande. Det særegne ved DANSK EUROPAMISSION som jeg ser det, er at de samarbejder med kristne i lokalområdet. De går uden om de statslige organer, derfor er de sikre på at hjælpen når frem.

Dansk Europamission er en fælleskirkelig organisation, der hjælper kristne i Mellemøsten, Asien og Centralasien med nødhjælps- og udviklingsprojekter, Bibeloversættelser, Bibeldistribution og mediemission. Mange lokale kristne ønsker at give deres naboer en Bibel (hvor dette er muligt), eller de ønsker at bringe dem en kurv med mad eller lignende, men ofte er det første umuligt, da der ikke forefindes Bibler og det andet uden for deres økonomiske muligheder.

DANSK EUROPAMISSION forsyner via lokale kontakter disse mennesker med Bibler og de nødvendigste materielle fornødenheder. De kan så velsigne andre kristne og nysgerrige med en Bibel, og deres muslimske naboer der har mistet alt til fx Islamisk Stat, kan de velsigne med en kurv med mad, som de får at vide er fra kirken, ingen betingelser for at modtage. Disse nødstedte mennesker møder således i praksis Guds kærlighed til dem i hverdagen, og mange, mange kommer til tro på Jesus i disse områder.

Sidder du i Hvide Sande eller Rødovre og vil gerne hjælpe forfulgte kristne lokalt og effektivt, så gå ind på DANSK EUROPAMISSIONS hjemmeside forfulgtekristne.dk og se hvilken forskel du eller din menighed kan gøre i praksis!

Leave a Reply