Hvorfor er Trump så upopulær?

Politik er jo ikke bare politik, men det er også ,altid, en kamp imellem lysets og mørkets kræfter…

En del kristne journalister har på det seneste spurgt sig selv om årsagerne til, at den amerikanske præsident Trump i den grad er hadet og afskyet af medierne, og af stort set alle politiske afskygninger. Herhjemme spændende fra Enhedslisten på den ene fløj og Liberal Alliance med udenrigsminister Anders Samuelsen i spidsen på den anden fløj.

Når man mødes med kollegaerne på arbejdspladsen, med vennerne til en frokost eller lignende, så er det normale at man lige fyre en anti-Trump joke af, for at vise at man er en del af det gode selskab. Forunderligt. Aldrig har en amerikansk præsident være bare så tilnærmelsesvis hadet og afskyet blandt politiske allierede og politiske fjender.

Nu har man altid set med mistro på Det Republikanske Parti i Danmark, og statsministerpartiet Venstre er officielt venskabsparti med Det Demokratiske Parti i USA, men alligevel …

I de 19 måneder han har været præsident har Trump:

1. Anerkendt Jerusalem som Israels hovedstad, byen der er nævnt over 811 gange i den autoriserede danske Bibeloversættelse. I Koranen står byen ikke nævnt en eneste gang.


2. Trump har besluttet at stoppe USA’s årlige bidrag på 2,3 milliarder kroner til FN’s fond for palæstinensiske flygtninge UNRWA, idet beløbet også er blevet brugt til at finansiere Hamas’ terror.
FN’s og palæstinensernes definition af ”palæstinensiske flygtninge” omfatter i øvrigt ALLE efterkommere fra de palæstinensere der forlod staten Israel i 1948. Vi taler hermed om adskillige millioner palæstinensere, der aldrig har boet i landet Israel, der således skulle have lov til at vende tilbage. Det ville betyde opløsningen af den jødiske stat.
Anders Samuelsen og Danmark bidrager stadig til denne forrykte ordning.


3. Trump har netop lukket ”den palæstinensiske ambassade” i Washington, grundet
PLO’s manglende vilje til fredsforhandlinger med Israel.


4. Trump har opsagt atomaftalen med Iran, i erkendelse af at den er foreløbig og at kontrollen ikke er effektiv. Israel har i FN dokumenteret iranernes dobbeltspil: de ønsker atomvåben, arbejder i det skjulte på at erhverve sig det, så de kan udslette staten Israel, med præstestyrets egne ord.


5. Trump lefler ikke for islamismen, modsat Obama, der talte om islam som en ”fredens
religion”!


6. Han har trukket den økonomiske støtte til internationale organisationer der støtter
abort.


7. Præsidenten er modstander af ægteskab imellem to af samme køn.

Ikke mærkeligt hvis Satan og med ham alle mørke dæmoniske kræfter hader Trump. Hvorvidt Trump er en kristen eller ej, har jeg ingen anelse om, det ved kun Gud. Hans personlige adfærd og livsstil lader dog unægtelig en del tilbage at ønske …


Men Gud har før brugt ikke-troende til at frelse Israel. Kong Kyros som vi hører om i starten af Ezras Bog, tillod jøderne at vende hjem fra deres landflygtighed for at opbygge deres tempel. Ezras Bog begynder således: ”I perserkongen Kyros’ første regeringsår vakte Herren Perserkongen Kyros’ ånd”!
Faraos datter hjalp Moses op af Niels vande og tog ham i pleje. Ellers havde Israel mistet sin store profet og leder! (2. Mos. 2.7-10)


Skøgen Rahab hjalp Josvas mænd på flugt, sådan at de kunne nå tilbage til Israels lejr, og fortælle Josva at han godt kunne gå i gang med at erobre Jeriko (Josva kap.2).
Jo, Guds Ånd blæser sandelig hvor den vil (Jh.3.8) og Gud bruger mennesker, også ikke-jøder og ikke-kristne når Han vil, og som Han vil!


I dag hvor politiske kræfter på begge fløje arbejder på at knuse den sidste rest af den kristne kultur i Vesten, der går præsident Trump på nogle vigtige områder den diametralt modsatte vej, idet han ønsker at kristne værdier skal forme den vestlige kultur. Kunne man forestille sig, at Trump er en slags Kyros, som Herren bruger for at velsigne Israel og den vestlige verden fra at falde i islams hænder?
Politik er jo ikke bare politik, men det er også ,altid, en kamp imellem lysets og mørkets kræfter,

”Thi for os står kampen ikke mod kød og blod, men mod myndigheder og magter, mod verdensherskerne i dette mørke, mod ondskabens åndemagter i himmelrummet”, skriver Paulus (Efs.6.12).

Måske vi skulle bede for præsident Trump?

Leave a Reply