Lyset skinner i mørket

Lyset skinner i mørket

Lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke

”Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke”, skriver Johannes i starten af sit evangelium. Og hvor er det sandt. Netop i denne mørke corona-vintertid vil det ikke lykkes mørket at besejrer lyset, for lyset er stærkere end mørket, og jo kraftigere mørket forekommer at være, desto stærkere ses lyset. Sådan også ved udgangen af 2020, med aflyste julegudstjenester, og familier der ikke tør mødes i frygt for at blive smittet.

Esajas beskriver (atter) situationen uhyre præcist i Danmark og i verden, når han profeterer: 

Det folk, der vandrer i mørket,

 skal se et stort lys,

 lyset skinner for dem,

 der bor i mørkets land (Es.9.1).

Jesus Kristus er Lyset der kom til mørket, Han er livets lys, nådens lys som vi priser og takker Gud for i denne juletid. Fra lyset der udgår fra barnet i krybben i Betlehem stråler Guds barmhjertighed, kærlighed og favnede tilgivelse.

2020 har været præget ikke alene af corona, men også af tidsåndens ulidelige krænkelsesbevidsthed, manifesteret i samfundet og mediernes voksende trang til nådesløs fordømmelse og udskamning. Men uden tilgivelse og nåde bliver samfundet moraliserende og ufrit, fordi alle bliver bange for at træde ved siden af.

Men hvis 2021 bliver året, hvor vi som Guds børn ”vandrer i lyset, ligesom han er i lyset, har vi fællesskab med hinanden, og Jesu, hans søns, blod renser os for al synd” (1. Jh.1.7).

Velsignet jul og et lykkebringende Nytår!

Leave a Reply